adrianadicu

Homofile og lesbiske par med barn, 2oo9

In Artikler on desember 24, 2010 at 11:55 am

I januar 2009 fikk Norge en lov som gir homofile og lesbiske par rett til å gifte seg. De kan foreløping ikke adoptere barn, men dette ønsker de å få lov til…

Barna trenger glede rundt seg, de tenger også stabilitet og regler, de trenger gode forbilder, de trenger først og fremst noen som tar vare på dem. Hvis et homofilt ektepar kan utføre det bedre enn et heteroseksuelt ektepar, så la det skje!

Men det er jo et problem! Barna trenger en mamma og en pappa, de trenger yin og yang, de trenger sol og måne, vann og ild, ånd og materie. Dette kalles, i analytisk psykologi, dobbeltheten – ’å inneholde’ og ’å gi sens’. Hvis man tenker på denne dobbeltheten som et rollespill, kan man velge hvem som skal være mor og hvem som skal være far. Enkelt!

Det er kanskje litt mer komplisert enn man tror i begynnelsen. Det er fordi, å inneholde er et symbolsk kjennemerke for kvinnen. Mamma, som går med barn i 9 måneder, har i sitt kollektivt ubevisste denne arketypen. Mammas livmor er det første uttrykket for dette symbolet som legger seg på minnet hele livet.

Situasjonen er det samme fra det andre perspektivet også. Som ’å inneholde’ er et kjennemerke for kvinnen er ’å gi sens’ et kjennemerke for menn. Hva betyr egentlig ’å gi sens’? Det betyr å sette regler, å gi mening, å være et forbilde, å danne, å utvikle, å gå framover. Dette betyr ikke at mamma ikke skal sette regler, men det betyr at mamma skal beskytte barna selv om de gjør feil og pappa skal begrunne barnas utvikling selv om de ikke overvinner sine feil.

Vi er forskjellige, og det er en god ting. Barna trenger både mor og far, men noen ganger, når barna ikke har familie, ingen mor, ingen far og ingen andre som passer på dem. Det er jo bedre å ha to fedre, eller to mødre enn å ha… ingenting.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: