adrianadicu

Vi trenger… 2oo9

In Artikler on desember 24, 2010 at 11:37 am

Hvilke faktorer er de viktigste for et barns utvikling, og på hvilken måte kan foreldrene etter din mening best hjelpe barnet gjennom oppdragelsen?

 Alt som vi trenger, er det kjærlighet, sier en berømt sang! Og det er sant, synes jeg når det gjelder en ideal verden. En ideal verden er en verden uten angst, uten krig, uten u-land, uten barn som sulter i hjel. Vi lever ikke i denne verdenen. Derfor trenger vi mer enn kjærlighet. Og barna som er så snille, trenger både mat og hus, stabilitet og trygghet, kjærlighet og veiledning. Jeg er så lei meg hver gang jeg tenker på disse barna som ikke har noen muligheter i livet, som dør uten å være glade, som lever uten å leke. Det er smertefullt.

Vi pleier å si at vi gjør alt mulig for våre barn. Jeg har hørt så mange ganger foreldre som sier det. Og vi hører så ofte politikere som er så stolte av seg selv fordi de av og til pleier å gi noen penger til Afrika eller andre steder i verden som ikke er så heldige mens de bruker u-land for å skaffe seg mer penger. Jeg lurer på om mennesker klarer å forstå at barna selv er mennesker. Jeg ser foreldre som pleier å tenke at barna er deres leketøy, deres alter-ego. Og det er galt. Et barn likner kanskje på faren sin eller på mora si, men er et selvstendig menneske likevel. Det må ikke være sånn at vårt behov er det same som vårt barns behov. Og det synes jeg er viktig for barn. Vi må la barna være selvstendige. De trenger vår hjelp, men de trenger ikke å ha vår nød, de trenger vårt mønster men de trenger ikke å leve vårt liv.

Vi som er ’heldige’, lever på denne del av jorden og vi trenger ikke å beskymre oss når det gjelder fysiske behov eller trygghet. Likevel fins fremdeles barn som lever uten å leke, uten å le, uten trygghet. Jeg vet at verden aldri skal være et rettferdig sted og livet aldri skal være et ærlig spill. Men jeg kan ikke akseptere det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: